Lenovo ThinkPad P52 este un super laptop cu 128 GB RAM, grafică NVIDIA Quadro

0
1412

Lenovo ThinkPad P52 este cel mai puternic laptop lansat în ultima vreme, dar nu este un produs pentru mine sau pentru tine. E pentru oamenii care salvează vieţi, pentru chirurgi, pentru platforma de control de la un aeroport sau pentru oamenii care lucrează cu VR. Vine cu 128 GB de RAM şi alte dotări care utilizatorului de rând i-ar suna SF.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Avem de-a face cu un workstation mobil aici, care altminteri sună destul de cuminte, cu ecranul de 15.6 inch la bord. Suportă procesoare până la un Intel Xeon hexa core de generaţie a opta şi merge până la o soluţie grafică NVIDIA Quadro P3200. Suportă şi până la 6 TB stocare şi ecranul poate fi chiar unul 4K, în funcţie de alegeri. Toate acestea încap într-o talie de sub 2.5 cm grosime şi greutate este undeva pe la 2.4 kilograme.

Lenovo ThinkPad P52 are o tastatură rezistentă la stropiri şi care aduce iluminare şi o tastatură numerică separată. Mai avem şi două porturi Thunderbolt 3, un HDMI 2.0 şi un mini DisplayPort 1.4. Există şi Ethernet, slot SD, jack audio, porturi USB 3.1 Type-A, WiFi ac, Bluetooth 5.0 şi se poate alege opţiunea cu 4G LTE pentru extra mobilitate. Pentru grafică avem un Quadro P3200 de la NVIDIA, cu care lucrăm lejer cu grafică 3D, AR, VR.

Pentru securitate avem parte de un scanner de amprente, plus o cameră infraroşu care se împacă bine cu Windows Hello. Webcamul este unul HD, iar bateria de 90 Wh ar fi şi suficientă pentru cei care muncesc din mers. Lenovo pune la bătaie două variante de ecran, una cu rezoluţie 4K şi suport touch şi una Full HD. Laptopul este disponibil cu Windows 10 Home, Windows 10 Pro în varianta Work Station sau Ubuntu..

Nu avem preţ, dar probabil costă cât o maşină.