Apple a inventat automobilul autonom care prezice intenţia şoferului

1
704

Apple ar fi renunţat de ceva vreme să producă propriul automobil, dar asta nu înseamnă că nu mai lucrează la sisteme de şofat autonom. Acestea vor ajunge la alţi producători auto, iar cea mai nouă găselniţă a firmei din Cupertino implică un sistem de şofat autonom care poate prezice intenţiile şoferului.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Totul este găsit într-un brevet înregistrat recent de firmă din Cupertino, iar compania a creat multiple metode de a face că maşina să îşi dea seama unde vrea să meargă şoferul. Documentele au fost descoperite de către Patently Apple, iar sistemul funcţionează verificând o listă de “semnale de intenţii”. Vehiculul analizează toate reactile şi gesturile şoferului.

Printre ele este inclus şi modul în care volanul sau joystickul este folosit pentru a ghida maşina într-o anumită direcţie. Apoi sunt şi metode de ghidaj precum comenzile vocale de a naviga spre o anumită destinaţie. Apple a gândit o serie de senzori integraţi în automobil care verifică reacţiile şoferului. Este folosit inclusiv accelerometrul de pe telefon, pentru a vedea unde se află şoferul.

Această detecţie de intenţie are rolul de a ajuta pilotul autonom în situaţiile incerte. Un alt concept de autonomie implică analizarea istoricului utilizatorului pentru a îşi da seama unde ar vrea să meargă persoana respectivă. Spre exemplu dacă e momentul unui brunch sau momentul să ridice copilul de la grădiniţă. Aşteptaţi-vă ca şi Siri să îşi vâre coada în aceste soluţii.