BMW Seria 8 2019 este anunţat oficial, vine cu motor V8 de 523 de cai putere

0
4682

În vreme ce toată lumea era atentă spre E3 2018 şi Computex 2018, în lumea auto se petreceau lucruri mari. BMW a pregătit un nou model Seria 8 şi l-a anunţat oficial pe finalul acestei săptămâni. Este modelul BMW Seria 8 2019, care vine cu un motor V8 de 523 de cai putere.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Până acum a apărut în scăpări sub formă de prototip cu camuflaj peste şasiu. Vine cu platforma M850i xDrive 2019 şi este un grand tourer dintr-o serie care nu a mai avut un model nou de ceva vreme. Varianta de bază va sosi cu un motor TwinPower Turbo V8, cu două turbochargere aflate între cei 8 cilindri, dând ghes motorului de 4.4 litri. Acesta generează 523 de cai putere şi ajunge la 5500 – 6000 de RPM.

Ajunge la 100 km/h în doar 3.6 secunde şi viteza maximă este limitată electronic la 249 km/h. Tracţiunea integrală este opţiunea standard şi împarte energia generată de motor în mod egal spre rotile din faţă şi spate, folosind un ambreiaj controlat electronic. Cupulul este împins spre roţile din spate totuşi, oferind acel feeling specific de Seria 8.

Există şi modurile SPORT şi SPORT+ care scot maximul din această abordare. Puterea poate trece totuşi rapid în faţă dacă vreţi să creşteţi tracţiunea. BMW a inclus şi posibilitatea de a trece cuplul între roţile din dreapta sau stânga şi avem şi sistemul Active Steering care permite mişcarea roţilor din spate în acelaşi timp cu a celor din faţă în acelaşi tempo.

Suspensia e pe baza unui sistem dublu wishbone în faţă şi unul pe ax în spate, plus sistem de virare electromecanic. Există şi varianta M850i cu suspensii Adaptive M şi control electronic. Jantele de 20 de ţoli sunt finisate pe nuanţa Frozen Cerium Grey (metalizat). Designul este agresiv, cu o grilă “kidney”, flancată de faruri LED. În cockpit se află un display de 12.3 inch, practic o tabletă şi panou de instrumente.

În plus apare şi un ecran pentru infotainment, cu diagonală de 10.25 inch. Opţiunile includ scaune cu răcire sau încălzire, după pofta inimii, plus un sistem Harman Kardon cu 16 difuzoare. BMW Seria 8 2019 ar trebui să fie vândut din toamnă, iar preţul e necunoscut deocamdată.