Sony A7R III este un nou aparat foto mirrorless, care moşteneşte performanţa lui Sony A9

0
979

Sony tocmai a lansat un nou aparat foto mirrorless, modelul A7R III, care vine cu un corp compact şi funcţionalitate similară cu a lui Sony A9. Nou venitul a debutat în cadrul unui eveniment din China şi va costa 3199 dolari.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Apare în magazine în noiembrie şi arată identic cu A7R II, lansat cu 2 ani în urmă. O noutate sesizabilă din start este prezenţa unui joystick la bord, utilizat pentru navigare în meniuri. Avem şi un ecran touch folosit pentru a alege punctele de focalizare. Mai putem introduce două carduri SD în acest aparat, pentru extra stocare, dar avem şi două porturi USB, un microUSB pentru transferuri şi un USB Type-C pentru alimentare.

Grosul tehnologiei vine totuşi de la A9 şi noul aparat foloseşte un sistem de autofocalizare actualizat. Păstrează punctele de Phase Detection Autofocus, dar renunţă la sistemul învechit de contrast AF în 25 de zone. Acum este adoptat un sistem cu 295 de zone în stilul celui de pe A6500. Există şi îmbunătăţări la eye tracking şi focalizarea aferentă, plus modul Pixel Shift.

Acesta face 4 fotografii consecutive la interval de jumătate de secundă, fiecare pe baza unui stabilizator special de imagine. Apoi capturile sunt combinate, rezultând culori mai realiste. La bord avem şi acelaşi ecran OLED de 3.7 inch de pe A9, filmare 4K la 30 FPS, mod high frame rate pentru slow motion şi suport pentru cele mai generoase baterii din gama Z.

Capturile rezultate din utilizarea lui A7R III au rezoluţie de 42 megapixeli şi mai putem şi filma la 120 FPS în Full HD. Sony a mai anunţat şi obiectivul FE 24-105 F4 G OSS, cu zoom standard, deschidere F/4.0 şi preţ de 1300 de dolari.