Lenovo anunţă un parteneriat cu Intel, vrea să ne scape de parolele de pe PC prin sistemul de autentificare FIDO

0
888

Cum ameninţări noi de securitate apar săptămânal, marile companii tech au început să formeze alianţe şi parteneriate pentru a găsi noi metode de contracarare. Azi aflăm că Intel şi Lenovo au încheiat un parteneriat, prin care vor să ne scape de utilizarea de parole pe PC. Fac asta prin integrarea tehnologiei de autentificare FIDO pe produsele lor.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Lenovo a început deja să lanseze primele PC-uri şi laptopuri care vin cu suport FIDO, la autentificarea pe cele mai populare site-uri. E vorba despre PayPal, Google, Dropbox sau Facebook. Alianţa FIDO a colaborat deja cu Samsung, Microsoft sau Google, eliminând nevoia de parole. Lenovo este totuşi primul producător de PC-uri, care aduce metodele certificate FIDO de autentificare direct pe PC-urile cu Windows.

Cheia este Intel Online Connect, care este disponibil atât pe procesoarele Intel de generaţie a şaptea, cât şi a opta. Mecanismele de autentificare FIDO oferă suport atât pentru Universal Authentication Framework (UAF), cât şi pentru Universal 2nd Factor (U2F). Acesta din urmă este un sistem de autentificare, care include şi un al doilea factor pentru login şi oferă extra securitate.

Odată ce utilizatorul se autentifica pe un site, cu ID şi parolă, în loc să fie nevoie de un token sau cod trimis prin SMS, U2F va solicita să apăsaţi un anumit buton pentru a intra pe acele site-uri. Vă veţi putea loga imediat şi pe baza scannerelor de amprente, pe care tot mai multe laptopuri le au. Sau puteţi face doar un click pe un buton special pentru logare. Printre modelele suportate şi certificate FIDO se numără laptopurile Yoga 920, ThinkPad X1 Tablet, ThinkPad X1 Carbon de la Lenovo, dar şi ideaPad 720S.

Alte terminale mai vechi, dar cu Intel SGX la bord vor primi actualizări pentru această funcţie.