Sir Richard Branson va ajunge în spaţiu peste câteva luni, face pregătirile pentru a-l depăşi pe Bezos

0
903

Bătăliile între miliardari sunt amuzante, mai ales dacă le priveşti de la distanţă, detaşat. Jeff Bezos, Elon Musk şi Richard Branson se întreceau într-o cursă spaţială a companiilor lor, dar există şi o cursă personală. Se pare că Branson are toate şansele să fie primul dintre aceşti 3 miliardari care chiar ajunge în spaţiu. Pregătirile îl plasează doar la câteva luni de lansare.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Antreprenorul britanic a oferit detalii pentru BBC în această săptămână, afirmând că va fi printre primii turişti spaţiali ai companiei sale. Acelaşi Branson a afirmat că e doar o chestiune de luni până ce el şi Bezos vor duce pasageri în spaţiu. Dorinţa lui Branson este de a fi acceptat ca astronaut la nivel de parametri fizici în următoarele 12 luni.

Dacă totul merge bine şi se încadrează l-am putea vedea pe miliardar pe o navă Virgin Galactic. Cert e că excentricul magnat face deja pregătiri în centrifugă pentru marele moment. Bezos are ca deadline anul 2019 pentru turismul spaţial suborbital. Branson a declarat recent că firma Virgin Galactic e principalul său proiect la ora actuală. În vârstă de 67 de ani, multi miliardarul investeşte în această iniţiativă încă din 2004, când a fondat Virgin Galactic.

Cât despre Elon Musk, el şi SpaceX pariază mai degrabă pe transportul de încărcătură, sateliţi şi altele de gen deocamdată şi nu persoane. Sir Richard şi-a crescut forma fizică atât de mult încât a ajuns să joace tenis de 4 ori pe zi fără probleme. Pe lângă acestea pedalează pe bicicletă şi face kiting. La începutul acestui an Virgin Galactic a realizat un zbor de test supersonic cu naveta SpaceShip Two.

Totul este făcut cu precauţie maximă după ce un test din 2014 s-a lăsat cu moartea unui pilot şi răni serioase pentru un altul.

Sursa Foto