Acer Swift 5 este probabil cel mai uşor laptop de 15 inch, cântărind sub 1 kilogram

1
1205

Acer continuă lansările de laptopuri şi de această dată nu e vorba despre modele de gaming, ci despre un terminal gata să stabilească recorduri. Se numeşte Acer Swift 5 şi reuşeşte performanţa să integreze un ecran de 15 inch pe un sasiu ce cântăreşte sub 1 kilogram.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest produs a debutat în cadrul unui eveniment ce a avut loc în New York. Acolo a debutat o serie de produse Acer, printre care şi acest laptop. Acer afirmă că este cel mai uşor laptop de 15 inch din lume. Secretul său? Un nou tip de material folosit pentru bază şi capacul acestui device. E vorba despre un aliaj de magneziu cu litiu, care aparent e foarte uşor, dar şi rezistent.

Acer Swift 5 are un ecran IPS Full HD de 15 inch, un ecran touch care încape într-un format asociat de obicei unui laptop cu ecran de 14 inch. Muchiile ecranului măsoară doar 5.87 mm în grosime şi avem un screen to body ratio de 86.7%, care ar face şi cele mai noi smartphone-uri geloase. Laptopul vine cu tehnologii precum Acer Color Intelligence şi Acer BlueLightShield, care vă permit să faceţi ajustări de nuanţă de culoare, saturare şi emisia de lumină albastră.

Acer Swift 5 rulează Windows 10 şi are funcţii de autentificare şi securitate pe bază de Windows Hello şi scanner de amprente. La bord avem procesoare Intel Core, până la 1 TB stocare SSD, până la 16 GB RAM şi o baterie care pe hârtie ar trebui să asigure până la 1 zi de funcţionare. Conectivitatea e pe bază de USB 3.1, USB Type-C Gen 2 cu viteze de transfer de până la 10 Gbps. Avem şi două porturi USB 3.1 standard, HDMI şi slot pentru carduri SD.

Nu avem preţ încă, dar cred că ajunge la 1000 de dolari.