Samsung prezintă Exynos i T100, cip pentru produse Internet of Things cu securitate sporită

0
1008

Samsung Electronics a anunţat în ultimele 24 de ore soluţia Internet of Things Exynos i T100. Aceasta va îmbunătăţi securitatea şi fiabilitatea dispozitivelor pentru comunicaţii cu rază scurtă de acţiune. Împreună cu Exynos i T200 pentru WiFi şi Exynos i S111, destinate comunicaţiilor de bandă îngustă noua soluţie permite asigurarea unei game mai largi de conectivitate.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

La bază Exynos i T100 este un chipset de 28 de nanometri, optimizat pentru utilizarea pe dispozitive Internet of Things cu rază scurtă de acţiune. E vorba despre device-urile care automatizează şi controlează ambianţa din case sau firme. Exemple de astfel de produse şi soluţii sunt cele de iluminat, securitate, monitorizarea domiciliului, controlul temperaturii, detectoare de incendiu şi de gaz, dar şi device-uri de fitness.

Produsele de bază ţintite de acest cip sunt cele Internet of Things cu rază scurtă de acţiune, care ne fac viaţa mai uşoară acasă sau la muncă. Exynos i T100 suportă protocoalele de comunicare pe distanţe scurte, dar şi tehnologia Bluetooth Low Energy (BLE 5.0) şi Zigbee 3.0. Integrează procesorul cu memoria într-un singur cip, cu o flexibilitate ridicată în procesul de dezvoltare a produselor din gama IoT.

Vine cu funcţii de securitate anti hacking şi împotriva altor ameninţări. Exynos i T100 are integrat un hardware pentru securitatea sub sistemului (SSS), folosit pentru criptarea datelor şi vine şi cu o funcţie fizică, care nu poate fi duplicată. Va fi creată astfel o identitate unică pentru fiecare chipset. Un alt plus al său e că suportă temperaturi extreme de la minus 40 de grade Celsius la plus 125 grade.