Samsung lucrează la un nou aparat foto NX Smart Camera, cu procesor Exynos 9810 la interior

0
799

Să nu credeţi că procesoarele Samsung Exynos ajung doar pe telefoane high end Samsung! Nu, aparent ajung şi pe camerele inteligente ale companiei, precum un viitor model NX Smart Camera, care ar avea un chipset Exynos 9810.

Publicitate

Acest brand de flagshipuri nu a mai fost abordat de ceva vreme, mai precis de 2 ani, când Samsung ar fi părăsit această zonă. Zvonuri oferite de către Mirrorless Rumors indică faptul că noua cameră NX ar urma să aibă la interior un AP (application processor), Exynos 9810. Noul model NX va fi capabil de captură video 4K la 120 FPS, o capacitate similară cu cea a senzorului lui NX1 din 2014.

O veste bună aici e că ne putem da seama ce funcţii va avea camera, judecând după funcţiile procesorului. Camera cea nouă Samsung NX va veni cu conectivitate LTE opţională (via eSIM), GPS, Glonass şi BeiDou, location tagging şi stocare SD 3.0 cu sport UHS-II. Bluetooth 5.0 e la posturi şi avem şi WiFI 802.11ac cu 2×2 MIMO. În spatele scăpărilor se află o sursă, care ar fi pus mâna pe noua cameră foto de 30.1 megapixeli, sub formă de prototip.

Afirmă că ar fi un aparat NX1 upgradat cu un nou senzor APS-C şi chipset Exynos 9810. Aceeaşi sursă e convinsă că primim suport pentru captură RAW la 30 FPS şi un shutter electronic, plus mod burst de 15 FPS şi shutter mecanic. Samsung pune la bătaie tehnologia de izolare deep trench ISOCELL, pe care o ştim şi de la telefoanele sale de top. E aşteptat şi un sistem de shutter pe bază de accelerometru, similar cu ce vom primi pe Galaxy S9 aparent.

Cum ar fi ca acest model să ajungă de fapt o versiune K Zoom de Galaxy S9? Visăm, sperăm…