Samsung

Din câte aflăm astăzi se pare că sud-coreenii de la Samsung au un nou task important de realizat, acela de a aduce numeroase chipset-uri AI pe piață în următorii ani. Este vorab despre procesoare destinate aplicațiilor de pe dispozitivele ce se folosesc de tehnologia de inteligență artificială.

Publicitate

Aparent, aceste module de procesare vor fi destinate atât terminalelor Samsung ce sosesc cu asistentul virtual Bixby, dar și a electrocasnicelor conectate. Asta înseamnă că pe viitor ne putem aștepta chiar la frigidere echipate cu asistentul virtual Bixby care să ne ofere posibilitatea de a comanda alimentele dorite folosindu-ne doar vocea.

Chipset-urile cu pricina vor fi astfel capabile să proceseze cantități uriașe de date din aplicațiile AI de pe dispozitive, eliminându-se astfel nevoia de comunicare cu severele din cloud. Vor fi oferite și funcții de tip machine learning și recunoaștere vocală totodată.

Mai aflăm că în următorii 2-3 ani smartphone-urile echipate cu asemenea chipset-uri își vor îmbunătăți capabilitățile de procesare a funcțiilor AI cu 50% în raport cu soluțiile actuale.