Samsung intră serios pe piața soluțiilor AI; pregătește procesoare dedicate pentru smartphone-uri și electrocasnice

0
837
Samsung

Din câte aflăm astăzi se pare că sud-coreenii de la Samsung au un nou task important de realizat, acela de a aduce numeroase chipset-uri AI pe piață în următorii ani. Este vorab despre procesoare destinate aplicațiilor de pe dispozitivele ce se folosesc de tehnologia de inteligență artificială.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Aparent, aceste module de procesare vor fi destinate atât terminalelor Samsung ce sosesc cu asistentul virtual Bixby, dar și a electrocasnicelor conectate. Asta înseamnă că pe viitor ne putem aștepta chiar la frigidere echipate cu asistentul virtual Bixby care să ne ofere posibilitatea de a comanda alimentele dorite folosindu-ne doar vocea.

Chipset-urile cu pricina vor fi astfel capabile să proceseze cantități uriașe de date din aplicațiile AI de pe dispozitive, eliminându-se astfel nevoia de comunicare cu severele din cloud. Vor fi oferite și funcții de tip machine learning și recunoaștere vocală totodată.

Mai aflăm că în următorii 2-3 ani smartphone-urile echipate cu asemenea chipset-uri își vor îmbunătăți capabilitățile de procesare a funcțiilor AI cu 50% în raport cu soluțiile actuale.