Samsung începe producţia memoriei flash universale eUFS pentru automobile inteligente

0
884

Samsung Electronics a anunţat în această săptămână debutul producţiei de memorie flash universală pentru automobilele inteligente. E vorba despre soluţia Universal Flash Storage (eUFS), care va fi folosită pe vehiculele de generaţie nouă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Memoriile vin în capacităţi de 128 şi 64 GB şi au un rol important în sistemul de şofat asistat, dar vor fi integrate şi pe tablourile de bord de nouă generaţie. Sistemele de infotainment le vor include de asemenea. Soluţiile UFS au fost utilizate pentru numeroase aplicaţii mobile în ultimii ani. În 2015 Samsung lansa pentru prima dată în respectiva industrie memoria încorporată de 128 GB, în standardul JEDEC UFS 2.0.

Performanţa crescută şi calitatea soluţiilor UFS au dus la adoptarea sa într-o măsură tot mai mare pe telefoanele mobile şi alte produse de gen. Marele avantaj al noilor memorii eUFS este viteză ridicată de transfer de date, dar şi siguranţa datelor. Noul Samsung eUFS de 128 GB are o viteză de citire a datelor de până la 850 MB/s, adică este de 3.4 ori mai rapid decât viteza de 250 MB/s oferită de soluţiile eMMC 5.0 disponibile la ora actuală.

Viteza de citire aleatorie este de 6.4 ori mai mare decât eMMC, ajungând la 45.000 IOPS. Tot eUFS aduce şi un proces sigur de gestionare a erorilor, folosind protocolul MIPI UniPro, care detectează şi recuperează informaţii din erorile de tip input/output generate de hardware. Senzori de temperatură sunt incluşi în sistemele pe bază de eUFS, astfel încât unitatea de memorie să nu depăşească limitele de temperatură critică.