Panoul touch de control de pe Tesla Model 3 prezentat într-un clip detaliat (Video)

0
832

Tesla Model 3 se află în plină producţie şi primele zeci de unităţi ale sale au ajuns deja la clienţi fideli, magnaţi şi angajaţi Tesla. Ca atare elemente de design şi de software sunt deja cunoscute şi nu prea mai există mistere. Totuşi nu am văzut până acum un clip de prezentare cu panoul touch de control al acestui automobil, cel puţin nu aşa detaliat precum cel de mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Avem de-a face practic cu o tabletă cu touchscreen, care ne oferă acces la toate funcţiile vehiculului, la navigare, telemetrie şi funcţii de şofat automat. Faţă de alte companii care combină un panou touch cu o serie de instrumente de bord tradiţionale, Tesla a preferat să digitalizeze tot şi să ofere totul pe baza acestui panou touch. Problema e că acest ecran cu diagonală destul de mare tinde să te distragă de la drum.

În clipul de mai jos un angajat de la un showroom Tesla din Austin, Texas prezintă funcţiile panoului de control de pe Model 3. Sunt afişate limitele locale de viteză, informaţii primite de la senzorii maşinii, temperatura la nivel de motor şi multe alte detalii. Evident avem acces şi la o interfaţă de control media şi chiar şi la reglaje pentru poziţia scaunului, tot din zona touch.

 

Şoferul sau pasagerii pot umbla la opţiunile de climatizare, ştergătoare (inclusiv viteza lor) şi multe altele. În ultimele zile am aflat şi câteva detalii mai ciudate despre neajunsurile lui Tesla Model 3 şi anume că nu suportă radio FM sau streaming audio de pe terminalele smart. Totul ar urma să se rezolve cu actualizările software în următoarele luni.