Cei care îşi gonesc criza vârstei mijlocii cu un Porsche Panamera vor rămâne probabil şocaţi să afle că producătorul german de automobile are acum în portofoliu un station wagon. E drept că şi acesta e pe cât de sportiv se poate, atingând 680 de cai putere. Numele său este Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo 2018.

Publicitate

Acesta este al şaselea model din seria Panamera Turbo, care aduce sentimentul de condus sportiv în zona vehiculelor familiste. La bordul său se află un motor twin turbo V8 de 550 de cai putere, dar şi o baterie Li-Ion de 14.1 kWh, plus un motor electric de 136 de cai putere. Pentru a cupla toţi aceşti căluţi folosim o transmisie automată cu 8 trepte, care transmite puterea spre toate cele 4 roţi.

Ca şi modelele sedan şi acest station wagon are dotări de top, printre care frâne din carbon-ceramică, plus suspensii ajustabile cu suport pentru sistemul Porsche Active Suspension Management. Avem pe lista de dotări şi Porsche Torque Vectoring Plus, dar şi Porsche Dynamic Chassis Control Sport, acesta din urmă având rolul de a contracara mişcările laterale ale maşinii folosind bare anti-roll electromecanice.

Pachetul Sport Chrono aduce pe panoul de instrumente un cronometru şi oferă moduri selectabile de condus. Pentru a face influenţa sport şi mai clară avem aici un spoiler activ cu 3 poziţii, astfel că la viteză redusă el se retrage şi se înclină în jos cu 7 grade. Dacă sărim de 95 de km/h spoilerul se înclină în sus cu un grad, iar cu trapa deschisă la viteze mai înalte, spoilerul se ridică cu 25 de grade pentru a contracara influenţele vântului.

Preţul este de 189.450 dolari, iar livrările încep la anul.