ASUS anunţă Lyra, sistem WiFi tri-band pentru locuinţă

2
1294

ASUS a anunţat în această săptămână Lyra, un sistem WiFi pentru locuinţe, care foloseşte tehnologie WiFi tri-band. Scopul este de a elimina punctele moarte şi de a furniza o acoperire fiabilă şi sigură în toate zonele casei.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Sistemul Lyra are rolul de a simplifica reţeaua WiFi şi include până la 5 huburi inteligente, care integrează antene şi module WiFi tri-band 802.11ac. Se va crea astfel o singură reţea WiFi, care se va organiza automat pentru a furniza un semnal stabil, fără întreruperi pentru fiecare device în toată casa. Lyra va permite conexiuni fără întreruperi între camere şi etaje, fără a fi nevoie de alte gadgeturi şi amplificatoare de semnal.

O arhitectură avansată de tip mesh se află în spatele reţelei Lyra, care foloseşte o frecvenţă dedicată de 5 GHz pentru a realiza conexiunile între huburi. Se va lăsa astfel liberă o bandă de 5 GHz şi una de 2.4 GHz pentru conexiunile terminalelor mobile. De obicei persoanele care folosesc un router şi repetoare WiFi pot avea probleme cu standardele WiFi mai vechi, single sau dual band.

ASUS Lyra scapă de probleme prin standardul WiFi ac tri-band. Lyra poate acoperi până la 557 metri pătraţi, cu un singur nume de reţea (SSID). Foloseşte tehnologia AiProtection, având în spate Trend Micro Smart Home Network şi oferind securitate la nivel comercial. AiProtection va bloca ameninţările de pe Internet înainte să ajungă în reţea.