Iată cum poți șterge fundalul unei fotografii rapid și ușor, chiar și de pe telefon sau tabletă

0
8670
Fotografii
Iată cum poți șterge fundalul unei fotografii rapid și ușor, chiar și de pe telefon sau tabletă

Poate ați încercat sau ați avut vreodată nevoie de funcția de ștergere a fundalului în fotografii. Teoteric este o funcție simplă care se poate realiza în Photoshop și alte programe de editare rapid. Totuși, acest lucru poate fi făcut și online, pe un site accesibil din browser-ul oricârui dispozitiv aflat la îndemână. În rândurile de mai jos vă explic procesul.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Tot ce trebuie să faceți este să accesați remove.bg, un site ușor de memorat, venind de la „Remove Background”. De aici puteți încărca fotografia dorită sau URL-ul unei imagini, iar procesul de ștergere a fundalului se va realiza automat. Puteți șterge fundalul în funcție de subiectul fotografie: oameni, produse, animale, mașini sau logo-uri și grafică.

Site-ul folosește AI pentru a identifica subiectul principal și funcționează foarte bine. Recunosc, am mai încercat în trecut aplicații de acest gen de pe Android și iOS și nu se ridicau la nivelul acestui site. Îmi amintesc că în versiunea CS6 de Photoshop, acum câțiva ani, se dovedea destul de greoaie ștergerea fundalului din fotografii.

Fotografii

Chiar și acum este destul de greu să obținem o imagine perfectă PNG, fără fundal. De multe ori trebuie să fim foarte preciși și să avem răbdare, folosind Pen tool-ul pentru decuparea subiectului. Vă mărturisesc că este destul greu, mai ales dacă avem de-a face cu un subiectul cu părul în vânt.

De asemenea, avem posibilitatea să alegem și un nou background pentru fotografie direct de pe site. Acesta permite estomparea până undeva la 75%. Este astfel ideal dacă aveți nevoie de o imagine de profil pentru contul de Instagram, Facebook sau Whatsapp. Site-ul vine totuși și cu o limitare. Ne permite să descărcăm fotografiile doar la rezoluție de până la 0.25 megapixeli (625 x 400 de pixeli) în mod gratuit. Puteți încerca site-ul accesând acest link.