Photoshop a primit noi versiuni destinate dispozitivelor cu procesoare ARM la bord

0
746
Photoshop

Adobe a lansat astăzi noi versiuni beta ale programului de editare și manipulare fotografică, Photoshop pentru Windows și macOS. Noile lansări beta permit utilizatorilor de dispozitive cu procesoare pe arhitectura Arm să ruleze programul nativ pe acestea.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Momentan, Photoshop rulează prin intermediul unui emulator pe dispozitivele cu procesoare Arm pe Windows. Pe noile Mac-uri cu procesoare Apple M1 rulează prin Apple Rosetta. Astfel, versiunile optimizate nativ pentru aceste procesoare, vor îmbunătăți performanța.

Totuși, programul se află încă în stadiul beta și sunt destul de multe caracteristici care lipsesc. Vorbim de lucruri importante precum: Fill, Patch tool, Healing brush și multe alte unelte ce nu sunt încă disponibile.

Adobe a listat pe site-ul său toate problemele cunoscute atât pentru macOS, cât și pentru Windows, notând că acestea vor fi rezolvate pe parcursul a mai multe săptămâni. Astfel, nu este recomandat să folosiți programul în mod uzual, fiind accesibil doar din aplicația Creative Cloud în secțiunea “aplicații beta”. Adobe nu a menționat când vor face tranziția spre Arm64 și celelalte programe, dar sperăm că se va întâmpla curând.

Pe lângă Adobe, Blizzard a anunțat în această săptămână că World Of Warcraft va rula nativ pe procesoarele M1 de pe dispozitivele Apple. Această veste vine la timp pentru lansarea lui World Of Warcraft: Shadownlands pe data de 23 noiembrie.