Samsung brevetează o oglindă inteligentă, cu funcţii de smart TV

0
5504

Samsung s-a axat în ultimii ani pe prezentări de televizoare cu ecrane uriaşe şi muchii înguste la CES. Acum apare totuşi o nouă paradigmă prin care luăm contact cu televizoarele: oglinda pe care o avem cu toţii în casă, dar una inteligentă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Samsung a brevetat un design nou de oglindă pentru hol/baie, poate chiar sufragerie, care este şi un televizor cu ecran edge to edge. Atunci când opreşti funcţia TV, aparatul redevine o oglindă. La CES 2019 nu au lipsit oglinzile deştepte şi ştiu că până şi Allview are aşa ceva la noi în ţară, lansat acum mai bine de 2 ani.

În general aparatele de gen aduc şi comandă vocală prin Google Assistant, afişează ştirile şi vremea în vreme ce vă spălaţi pe dinţi. Pot afişa şi reţete şi datele voastre corporale, primite de la cântar şi brăţară fitness. Samsung nu e străină de produse multifuncţionale, precum The Frame, care atunci când e stins ca televizor devine un tablou şi o operă de artă.

Brevetul legat de oglinda smart TV a fost înregistrat în SUA în octombrie anul trecut. Samsung TV este iluminat din toate părţile, are un design pătrat, colţuri rotunjite şi muchii foarte înguste. Samsung a înregistrat şi numele „The Window” la un moment dat, deci posibil să vedem şi „ferestre” de genul. Ar trebui să avem şi integrare Bixby, o rezoluţie generoasă şi integrare cu Smarthings.

Un televizor pătrat va avea totuşi un aspect ciudat la vizionarea de conţinut.