Casio avea un ceas cu ecran tactil încă din 1984; Iată legendarul model AT-552 Janus (Video)

1
3975

Casio este un nume pe care îl asociem cu tehnologia nostalgică a anilor ’80 şi ’90, cu PDA-uri şi ceasuri ultra rezistente sau elegante. Au făcut şi ceva modele mai geeky în anii ’80, cum e cazul celui AT-552 Janus din clipul de mai jos. Acesta este un Casio cu Quartz din 1984 şi şochează prin faptul că vine cu un ecran tactil.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În ciuda faptului că pare doar un ceas analogic banal, el suportă gesturi realizate direct pe cadranul său. Putem face calcule desenând un plus pe ecran spre exemplu pentru o adunare. Cifrele le scriem desenând pe ecran şi apar câteva săgeţi pe cadran care ne arată cât timp să facem gestul pentru a fi interpretat. La finalul operaţiei desenăm simbolul “egal” şi avem rezultatul.

Casio AT-552 Janus este modelul în cauză, o veritabilă comoară tehnologică de acum 35 de ani. Un ceas de gen se găseşte lejer pe Internet, la doar 38 de dolari pe eBay, dar sunt şi modele de 90+ dolari. Are un design elegant, sticlă Mineral Glass şi curea metalică. Problema e că majoritatea modelelor de pe eBay au butoane lipsă, sau nu mai funcţionează.

Ceasurile cu calculator de la Casio au fost foarte iubite de public la vremea lor, iar unele veneau şi cu telecomandă TV, recepţie de semnal radio şi video plus designuri nerdy foarte apreciate de publicul de specialitate. În condiţiile în care telefoanele au primit touch la vreo două decenii după nu putem decât să respectăm acest device.