Rusia vrea să ridice un hotel de lux pe stația spațială internațională; va avea Wi-Fi, lounge și echipament fitness

0
1477
Hotel de lux

În vreme ce Elon Musk (CEO Tesla) vrea să își ducă bolidul electric în spațiu după cum vă informam chiar aici, iată că Rusia are planuri și mai mărețe de atât. Aflăm astăzi faptul că țara lui Putin vrea să ridice un hotel de lux în toată regula pe stația spațială internațională.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Detaliile acestei ecuații sunt dezvăluite de către publicația Popular Mechanics ce a avut ocazia să arunce o privire asupra unei oferte de afacere a celor de la Roscosmos State Corporation (agenția spațială a Rusiei). Se dorește ridicarea unui hotel modular de 20 tone și 15 metri lungime ce va fi plasat pe Stația Spațială Internațională.

Acest modul va avea 4 camere de dormit, câteva stații medicale și de igienă, un lounge, echipament fitness și internet Wi-Fi. Costurile asociate acestui proiect aflat pe hârtie sunt estimate la o valoare cuprinsă între 279 milioane de dolari și 446 milioane de dolari.

Mai aflăm că antreprenorul din spatele acestei idei vrea să adune 12 pasageri dispuși să plătească un avans de 4 milioane de dolari, două rate a câte 12.6 milioane de dolari pe parcursul celor doi ani înainte de lansarea modului și în final rata finală de 10.8 milioane de dolari chiar înainte de lansare.

Se ajunge la un cost total de 40 milioane de dolari către modulul hotel și cei 12 pasageri vor putea sta aici 1-2 săptămâni. Cei care vor minim o lună pe orbită vor mai scoate din buzunar alte 20 milioane de dolari.