Elon Musk prezintă fotografii cu Tesla Roadster-ul pe care îl va trimite în spaţiu

3
1625

Elon Musk e un personaj trăznit, asta ştim cu toţii şi aparent e destul de trăznit încât să îşi trimită maşina personală în spaţiu. Propriul său Tesla Roadster de nuanţă roşu “cireaşă” va ajunge la bordul navetei Falcon Heavy, servind ca încărcătură de test. Azi avem şi imagini cu maşina gata să fie îmbarcată.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Întreg planul e ceva mai complex, maşina urmând să fie propulsată în spaţiu în vreme ce în fundal se aude piesa lui David Bowie “Space oddity”. Roadsterul va fi împins în orbita planetei Marte, unde Musk a promis că se va afla “milioane de ani”. CEO-ul Tesla şi Space X a afirmat că automobilul va prinde o orbită eliptică în jurul Soarelui, care va dura chiar un miliard de ani.

Încă nu ştim exact când decolează Falcon Heavy, dar dacă ar fi să fac un pariu, aş zice că fix în noaptea de Revelion, pentru că tot e şampania pregătită. Recent am vazut fotografii din procesul de asamblare a navetei. Zborurile de test ale navetelor de gen includ la bord de obicei simulatoare de masă, precum blocuri de oţel sau beton. Musk considera abordarea plictisitoare, aşa că a preferat propria maşină ca încarcatură.

Naveta Falcon Heavy combină 3 rachete SpaceX Falcon 9, pentru un total de 27 de motoare Merlin care lucrează în tandem. Odată lansată va fi cea mai puternică navetă operaţională acum, capabilă să ridice lejer un avion Boeing 737, cu tot cu pasageri, echipaj, bagaje şi combustibil. Boosterele laterale şi cel central pot fi reutilizate, revenind apoi pe Pământ, pe platforme marine şi terestre.

Teoretic lansarea ar urma să aibă loc în ianuarie la Kennedy Space Center în Florida.