Zotac lansează AMP Box şi Mini, o serie de dockuri cu plăci grafice externe pe bază de Thunderbolt 3

0
1098

Zotac a lansat în această săptămână noi produse din gama AMP Box, o serie de plăci grafice externe, oferite sub formă de dockuri care se pot ataşa la laptop via porturi Thunderbolt 3. În condiţiile în care laptopurile sunt tot mai subţiri şi răcesc greu plăcile performante, aceasta pare soluţia ideală pentru gamingul portabil.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În ultimii ani firme ca Razer, HP şi Dell/Alienware au lansat astfel de plăci grafice externe care se conectează la laptopuri sau PC-uri. Zotac a tot pregătit un prototip de produs similar, pe care l-a prezentat la diferite showuri tech. Acum a venit cu două variante oficiale: Zotac AMP Box şi Zotac AMP Mini. Primul este modelul mai mare, care măsoară 29 cm x 17 cm x 25 cm şi integrează o sursă de 450 watt, slot PCIe x16 cu suport pentru plăci grafice ce pot merge până la un NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti.

Varianta mai mică scade serios dimensiunile şi trece la o sursă de 180 Watt, slot PCIe x15 şi oferă suport pentru plăci grafice până la NVIDIA GeForce 1060. Ambele dockuri se conectează la PC via Thunderbolt 3 şi oferă suport pentru transfer de date de până la 40 Gbps. Pe lângă faptul că aduc un extra aport de grafică la laptopuri şi PC-uri, pot fi folosite ca staţii de andocare pentru SSD-uri NVMe şi huburi USB.

Ambele au 4 porturi USB 3.0, dintre care unul suportă şi încărcare rapidă. Zotac a inclus şi iluminare personalizabilă SPECTRA, care permite schimbarea de culoare, luminozitate sau mod de iluminare pentru placa grafică. Apropo, aceasta este vizibilă prin fereastra de sticlă a Box-ului. Din păcate nu avem şi preţ pentru aceste gadgeturi.