Chromebookurile o iau pe urma laptopurilor cu Windows on ARM, vor avea procesoare Snapdragon

1
862

După ce am văzut Microsoft şi Qualcomm lansând împreună platforma Windows on ARM, iar HP şi ASUS au lansat imediat laptopuri cu CPU Snapdragon, acum trendul se extinde. Se pare că pe viitor şi Chromebookurile ar putea să fie bazate pe chipseturi Snapdragon.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Dovezi au apărut chiar în codul Chrome OS, cu indicii despre folosirea lui Qualcomm Snapdragon 845 chiar. Având în vedere cât de solicitat va fi acel chipset la început de 2018 pe flagshipuri, permiteţi-mi să strâmb din nas cu privire la această scăpare. Descoperirea a venit de la XDA Developers şi e oarecum aşteptată, pentru că Chromebook-uri cu procesoare ARM am mai văzut.

De obicei foloseau un MediaTek sau Rockchip, dar un Qualcomm e ceva complet nou. E drept că au folosit şi chipseturi Intel, companie care probabil că începe să se îngrijoreze pentru că tot pierde produse pe care să îşi includă chipurile, acum că vine tare Qualcomm pe laptopuri. A existat la un moment dat şi un Chromebook cu procesor produs de Samsung, deci nimic nu ne mai miră.

Avantajul unui chipset ARM pe un laptop cu Chrome OS este că extinde durata de viaţă a bateriei. Rămâne de văzut cum se va compara un laptop cu Windows on ARM cu unul cu Chrome OS şi chipset Snapdragon. În primul caz ni se promit 22 de ore de funcţionare, lucru greu de bătut indiferent de platformă şi de hardware.