[Review] Card de memorie Kingston SDXC UHS-II U3 V90 Canvas React PLUS 128GB Clasa 10

0
2582
Kingston SDXC UHS-II U3 V90 Canvas React PLUS
[Review] Card de memorie Kingston SDXC UHS-II U3 V90 Canvas React PLUS 128GB Clasa 10

Am avut ocazia să testez cardul SDXC UHS-II U3 Canvas React PLUS de la Kingston, în varianta de 128GB. Acesta este un card SD destinat în principal fotografilor și cameramanilor profesioniști. Cardul permite filmarea în rezoluție 4K/8K și transferul rapid al fișierelor. În rândurile de mai jos vă prezint cum s-a descurcat în testele mele, cât și opinia mea despre acesta.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Unboxing/Design

Produsul este împachetat clasic, la fel ca orice card SD. Avem aici un pachet care ne anunță că avem garanție pe viață pentru cardul de memorie. De asemenea, cititorul de card beneficiază și el de 2 ani garanție.

Pe partea din față a cardului găsim și clasa de viteză garantată pentru scriere video – V90. Partea din spate ne arată că avem de-a face cu un card de tip UHS-II. După cum vedeți în imaginea de mai jos, avem mai mulți pini decât la primele generații de carduri SD.

Kingston SDXC UHS-II U3 V90 Canvas React PLUS

Cititorul pentru card este negru și are logo-ul Kingston pe partea din față. Totodată, pare destul de rezistent. De asemenea, avem aici un port USB type-A 3.2 Gen. 1. Cardul SD se introduce ușor în partea din spate și nu avem mecanism de blocare.

Specificații Kingston SDXC UHS-II U3 Canvas React PLUS

 • Capacitate reală de stocare 119.5 GB;;
 • Tip memorie MicroSDXC
 • Capacitate – 128 GB
 • Viteza citire – 300 MB/s
 • Viteza scriere – 260 MB/s
 • Formatare de tip exFAT;
 • Temperaturi operare între -25 și 85 grade Celsius;
 • Temperaturi stocare între -40 și 85 grade Celsius;
 • Clasa de viteza – Clasa 10
 • Standard UHS – UHS-II U3
 • Cititor de card cu interfață USB Type-A 3.2 Gen 1;
 • Dimensiuni: 24 x 32 x 2.1 mm

Performanță

Vorbind despre un card SD UHS-II, clasa 10, performanța nu are cum să dezamăgească. L-am testa folosind AJA System Test și CrystalDiskMark pe laptop-ul meu care deține un port USB 3.0. Mai jos vedeți rezultatele:

Dacă aș fi avut un laptop cu USB 3.1, probabil ar fi ajuns undeva la 300 MB/s viteza de scriere, conform specificațiilor. Totuși, trebuie să știți că cititorul se va încălzi destul de tare în timpul transferului de fișiere. Acest lucru este normal, nu o defecțiune, iar performanța este peste orice am testat până acum.

Kingston SDXC UHS-II U3 V90 Canvas React PLUS

Dacă vreți să beneficiați de performanța reală a unui astfel de card, trebuie să aveți și dispozitive care suportă carduri SD tip UHS-II. Din câte ați văzut, pe cardurile de tip UHS-II se regăsește încă un rând de contacte în partea de jos. Astfel, poate fi citit de toate dispozitivele care suportă carduri SD, însă acestea nu vor beneficia de performanța maximă a cardului. Cititorul care ne este livrat în pachet, în acest caz, suportă acest tip de carduri.

Kingston SDXC UHS-II U3 V90 Canvas React PLUS

Acesta este motivul pentru care am menționat la început că este un card dedicat profesioniștilor. Din testele realizate ne putem da seama ușor că poate face față cu brio în aproape orice scenariu de utilizare. Un profesionist cu echipament adecvat îl poate folosi chiar și la fimarea video 8K.

Totuși, cred că ar putea fi utilizat cu succes și de utilizatorii de camere obișnuiți, pentru ratele de transfer deosebit de bune. De asemenea, acesta se poate dovedi potrivit și în situațiile de fotografie la rezoluție mare și chiar de fotografie în rafală. Folosindu-l alături de aparatul meu, Canon Powershot G5X, am observat o salvare mult mai rapidă a fotografiilor și implicit, o viteză ridicată la captură.

Concluzii

Cardul Kingston SDXC UHS-II U3 V90 Canvas React PLUS este un card capabil, ce va rezista cu siguranță trecerii timpului. Sunt sigur că în viitor vor exista mai multe camere și dispozitive care for suporta stocarea UFS-II, inclusiv drone. Întrucât cititorul permite transferul rapid al fișierelor de pe card , ar putea fi o soluție de luat în calcul și pentru vloggerii sau fotografii care mai editează on-the-go.

Preț și disponibilitate

Kingston SDXC UHS-II U3 V90 Canvas React PLUS Clasa 10 este disponibil în variante de 64GB, 128GB și 256GB de stocare.

64GB

128GB

256GB