Retrospectivă IFA 2018: Acer OJO 500 este un nou headset Windows Mixed Reality

0
824

Acer a fost printre primele companii din lume care au abordat zona Mixed Reality, care combină VR-ul şi AR-ul, iar la IFA 2018 a adus deja a doua generaţie de cască bazată pe această tehnologie. E vorba despre Acer OJO 500, care integrează şi un sistem audio la pachet.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Vine cu ajustare a distanţei între pupile pe bază de software şi este de asemenea prima cască AR/VR care integrează un design detaşabil. Asta o face mult mai uşor de curăţat faţă de produsele rivale. Produsul este aşteptat în noiembrie în Europa la suma de 499 de euro. Acer OJO 500 aduce cu modelul de anul trecut, cel puţin ca design.

Se bazează pe două ecrane LCD de 2.89 inch, cu o rezoluţie combinată de 2880 x 1400 pixeli şi refresh rate de 90 Hz, dar şi unghiuri de vizualizare de 100 de grade. Casca cea nouă integrează o serie de difuzoare şi un sistem de tip „sound pipe”, care direcţionează sunetul către urechi. Asta ne permite să auzim toate sunetele fără a fi nevoie să purtăm căşti.

Există şi un sistem de microfoane şi suport pentru căşti standard, dacă ţinem musai. Designul detaşabil vă permite să scoateţi lentilele şi cureaua pentru cap, care pot fi curăţate. E util dacă mai multe persoane folosesc casca de-a lungul unei zile. Există şi suport pentru tracking al poziţionării cu „6 grade de libertate” şi o cameră integrată, plus senzori. Conexiunea la PC se face via HDMI 2.0 şi USB 3.0, cu un cablu de 5 metri lungime.

La pachet vin şi două controllere cu Bluetooth.