Programul Mars One anunţă cei 100 de candidaţi selectaţi pentru călătoria pe Marte

0
858

Probabil aţi auzit la ştiri în ultimele zile ca un roman face parte din selecţia extinsă pentru plecarea pe planeta Marte. Ei bine programul spaţial Mars One a inclus 202.586 aplicanţi iniţial, dar au fost selectaţi doar 100 pentru runda următoare.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

53c03a274b7661b.jpg_600x600

Candidaţii sunt aproape să facă parte din echipajul care va aduce în premieră pământenii pe Marte. Aceasta este runda a treia de selecţii, care din 660 de candidaţi a ales doar 100 de persoane potrivite. Selecţia se face prin interviuri personale online, iar fiecare persoană are şansa de a-şi dovedi spiritul de echipă, motivaţia şi capacitatea de a înţelege riscurile.

50 de bărbaţi şi 50 de femei au fost selectaţi pentru ceea ce pare a fi o călătorie cu bilet doar de dus la prima vedere. Dintre candidaţi 39 vin din Americi, 16 din Asia şi 7 din Africa, plus 7 di Oceania. Puteţi găsi lista completă de candidati Mars One Runda 3 aici. Următoarea etapă va include alcătuirea de echipe, care să reziste condiţiilor dure de viaţă de pe Marte.

Candidaţii vor primi antrenamente speciale la o bază de pe Pământ care imită condiţiile de pe Marte. Şi acum întrebarea de o mie de puncte: voi v-aţi vedea pe Marte?