Cei de la Volvo şi-au anunţat intenţia de a aduce pe şosele peste 100 de automobile autonome XC90s până în 2017. Acestea se vor putea conduce singure şi în prima fază vor rula în Suedia.

Publicitate

xc90

Astfel, se extinde programul Volvo Drive Me, care include vehicule autonome. Spre deosebire de alte automobile, noile modele XC90s nu au nevoie de şofer pentru a fi active. Acest program va include modele Volvo XC90s 2016, cu 7 senzori la bord, unul care priveşte în faţă şi 4 la fiecare colţ, pentru a monitoriza traficul. Vor exista şi 2 senzori cu rază lungă de acţiune, care vor monitoriza benzile paralele şi spatele vehiculului.

Va fi inclusa şi o cameră pentru analizarea datelor de trafic şi un sistem GPS bazat pe cloud, care va detecta ruta automobilului, poziţia în benzi şi obiectele din calea sa. Volvo nu a ales încă partenerii pentru acest program. Dacă un XC90s e implicat într-un accident, mecanismul de înregistrare a datelor va păstra informaţia şi va încerca să stabilească motivul accidentului.

În cazul unor condiţii vitrege, ca zăpadă, gheaţă sau ploaie, vehiculul va permite şoferului să preia comanda.

via bytbil.com