Primul update Windows 11 încetinește și mai tare sistemele cu procesor AMD Ryzen

0
2561
Windows 11
Primul update Windows 11 încetinește și mai tare sistemele cu procesor AMD Ryzen

A trecut mai bine de o lună de când Microsoft a lansat Windows 11 în versiune stabilă. Cu toate acestea, utilizatorii de sisteme cu CPU AMD Ryzen au întâmpinat probleme la capitolul performanță. Nu cu mult timp în urmă vă anunțam că Microsoft încearcă să rezolve bug-urile. Totuși, aflăm azi că după primul update Windows 11, problemele legate de performanță sunt mai mari decât la început. Detalii avem mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Pe 12 octombrie a debutat primul update dedicat Windows 11. Potrivit publicației TechPowerUp, totuși, performanța sistemelor AMD care rulează acest nou OS a scăzut chiar mai mult decât la debut. Se pare că latența L3 cache este mai mare de trei ori decât ar fi normal, iar noua actualizare nu rezolvă problema.

Procesele nu sunt direcționate spre cel mai rapid nucleu al CPU-ului, iar performanța este scăzută atât în cazul rulării aplicațiilor uzuale, cât și a jocurilor, cu 15%. Publicația TechPowerUp a instalat noul sistem de operare pe un sistem cu procesor Ryzen 7 2700X. În urmă cu o lună delay-ul L3 Cache era de 17ns. Destul de mult, având în vedere că pe Windows 10 acesta era de 10ns. Ei bine, odată cu update-ul de pe 12 octombrie, acesta a ajuns la 31.9ns.

AMD a oferit totuși detalii despre noile patch-uri ce vor sosi. E vorba despre un update ce va veni pe 21 octombrie și va rezolva problema nucleelor preferințiale. Înainte de acesta, pe 19 octombrie, ar urma să vină o altă actualizare care va rezolva un bug mai grav, cel legat de memorie L3 Cache.

Posesorii de PC-uri cu procesoare Intel nu par să aibă probleme, totuși, nici după instalarea noii actualizări Windows 11.