Primul lungmetraj filmat la bordul Stației Spațiale Internaționale vine din Rusia; Protagoniștii au revenit pe Pământ

0
1021
Stației Spațiale
Primul lungmetraj filmat la bordul Stației Spațiale Internaționale vine din Rusia; Protagoniștii au revenit pe Pământ

Se pare că filmarea primului lungmetraj în spațiu a fost finalizată recent. Aflăm prin intermediul publicației Space.com că actrița rusească Yulia Pereslid, producătorul Klim Shipenko și cosmonautulul Oleg Novitskiry s-au întors pe Pământ. Primii doi menționați au petrecut 12 zile la bordul Stației Spațiale Internaționale. Cei trei au plecat de la bordul stației pe 16 octombrie la ora 21:14 și au aterizat în Kazakhstan câteva ore mai târziu, la ora 12:35 AM. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Actrița Yulia Pereslid și producătorul Klim Shipenko au ajuns la bordul Stației Spațiale pe 5 octombrie. Totul a fost planificat printr-o înțelegere între agenția rusească Roscosmos, canalul TV Channel One și a studioului Yellow, Black and White. Novitskiry era deja la bordul ISS încă de pe 9 aprilie. Totodată, acesta a jucat un rol important în film.

Lungmetrajul se intitulează „The Challenge”, iar pentru filmarea acestuia s-au făcut și câteva sacrificii. Astfel, deși astronautul Mark Vande Hei (NASA) și cosmonautul rus Pyotr Dubrov ar fi trebuit să se întoarcă pe Pământ, șederea acestora a fost prelungită cu încă 6 luni pentru a-i ajuta pe noii veniți să se acomodeze. Vande Hei obține însă și un record, fiind singurul astronaut american care a petrecut exact un an pe orbită. Pereslid este, de asemenea, primul actor care a ajuns în spațiu.

Va mai dura totuși puțin până ce filmul „The Challenge” va fi gata de lansare. De asemenea, el ar urma să fie difuzat în principal în Rusia. Acest lungmetraj marchează însă o premieră, între 35-40 de minute fiind filmate exclusiv la bordul Stației Internaționale. Potrivit zvonurilor, Tom Cruise ar urma să fie primul actor american ce va ajunge la bordul ISS.