PlayStation 5 este acum cea mai bine vândută consolă din istoria SUA (în primele 5 luni de disponibilitate); Un nou record pentru Sony

0
2742
PlayStation 5

La câteva zile distanță de la aflarea veștii că Sony a livrat prima actualizare pentru consola PlayStation 5 vine o informație și mai interesantă. Descoperim că în ciuda disponibilității foarte limitate, consola a reușit să înregistreze un record. Potrivit analistului NPD, PS5 a fost vândut în mai multe unități în primele 5 luni de disponibilitate pe piața din SUA decât orice altă consolă lansată până acum.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Aflăm și că PS5 s-a clasat pe locul 2 în februarie, în topul celor mai bine vândute platforme hardware din SUA. Vestea de astăzi nu este însoțită de cifre, dar probabil vorbim despre câteva milioane de console vândute în SUA. O comparație avem și dacă ne uităm asupra precizărilor Nintendo. Aceștia ar fi vândut 4.8 milioane de console Switch în primele 10 luni în America de Nord și Sud.

Playstation 5
Playstation 5

Mai pe scurt, știrea de astăzi indică faptul că Sony PlayStation 5 se vinde ca pâinea caldă, asta deși pare imposibil ca un utilizator de rând să cumpere una din cauza disponibilității reduse. Totul este pus pe seama crizei globale semiconductor, care afectează serios producția PS5. În România există doar câteva listări de la retaileri (3.696 lei folosind codul QUICK202). Apare și pe OLX la prețuri la fel de piperate.

Trailer lansare PlayStation 5:

La ultima verificare, se vehicula că am putea avea stocuri suficiente de PS5 abia din vară. Nimic nu este bătut în cuie totuși. Apropo, la început de an 2021 am aflat și că PS5 a fost vândut în 4.5 milioane de unități pe parcursul anului 2020. Revenind la știrea de azi, sunt și voci care sugerează că PS5 ar putea ajunge cea mai bine vândută consolă din lume. Acest record ar urma să fie atins peste mulți ani totuși. În tot acest timp vom vedea și alte variante precum PS5 Slim sau poate PS5 Pro.

La ora actuală PlayStation 5 conduce topul celor mai bine vândute console din lume, cu 155 milioane de unități livrate. Mai jos aveți Top 5 cu cele mai bine vândute console la nivel global (via Wikipedia).

  1. PlayStation 2 – 155 milioane
  2. Nintendo DS (serie console) – 154.02 milioane
  3. Game Boy, Game Boy Color – 118.69 milioane
  4. PlayStation 4 – 114.9 milioane
  5. PlayStation 1 – 102.49 milioane