Ferrari anunţă prima sa maşină electrică; Va sosi în 2025

0
1776

Dacă Ferrari a comis deja acelaşi sacrilegiu ca şi Lamborghini, producând un SUV (Purosangue a tot apărut în scăpări), ei bine acum comite şi celălalt sacrilegiu: va lansa o maşină electrică. De această dată nu e vorba despre speculaţii, ci despre spusele CEO-ului companiei italiene.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

John Elkanna, director şi CEO Ferrari a ţinut un discurs în cadrul întâlnirii anuale a oficialilor companiei, confirmând că un model electric va sosi în 2025. Citatul exact este următorul:

“Puteţi fi siguri că maşina va fi tot ce visaţi că inginerii şi desingerii din Maranello îşi pot imagina pentru un astfel de reper în istoria noastră.”

Cei de la Autocar.co.uk au făcut săpături şi au găsit un brevet datat 2020, care indică faptul că ni se pregăteşte o supermaşină Ferrari cu câte un motor electric pentru fiecare roată. Vom avea tracţiune integrală şi sunt extrem de curios cum va sta cu autonomia. Şeful secţiunii comerciale de la Ferrari, Enrico Galliera a declarat că atunci când Ferrari a intrat pe piaţa vehiculelor electrice, va lansa ceva complet nou.

Ferrari nu e străină de strategia de “electrificare”, dacă ne uităm la LaFerrari şi SF90 Stradale, care au primit variante hibrid. E interesant şi că Ferrari a menţionat sporturile cu motor, deci i-am putea vedea bestiile electrice şi în diferite competiţii. Pe lângă aceste promisiuni am aflat că Ferrari va concura din nou la Le Mans în 2023, o cursă istorică, în care scuderia a câştigat 9 trofee consecutive, ultimul în 1965.

Anunţul Ferrari nu e o coincidenţă: Mercedes-Benz a preznetat prima sa maşina electrică joi, pe 15 aprilie, modelul EQS. Se va vinde din 2022.