Mercedes a prezentat EQS – primul său sedan electric cu o autonomie de până la 770 km

0
840
Mercedes
Mercedes a prezentat EQS - primul său sedan electric cu o autonomie de până la 770 km

Mercedes-Benz a prezentat astăzi modelul EQS, primul său sedan complet electric. Acesta va fi disponibil în Europa în a doua parte a anului și va exista o variantă cu o autonomie de până la 770 km. EQS ar fi echivalentul electric al S Klasse și se vrea a fi un rival pentru Tesla Model S. Avem detalii despre noul autoturism electric Mercedes mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Noul model va fi produs pe platforma dedicată EVA (Electric Vehicle Architecture). Designul este minimalist și futurist. Viteza maximă atinsă este de 210 km/h, în timp ce accelerația de la 0 la 100 km/h se va realiza în 6.2 secunde. Versiunea EQS 580 4MATIC totuși poate atinge până la 450 km/h și să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 4.3 secunde. Autonomia pentru versiunea de bază (EQS) va fi de 770 kilometri.

Ca opțional Mercedes oferă un ecran cu touchscreen numit Hyperscreen. Acesta este uriaș ocupând tot bordul și împărțit în trei zone. Prima zonă este dedicată ceasurilor de bord, a doua zonă este dedicată sistemului de infontainment + setările de aer condiționat. A treia secțiune este dedicată pasagerului din față. De asemenea, acest display suportă realitatea augmentată (AR) și va afișa diverse informații folosind această tehnologie.

EQS este primul model produs pe platforma dedicată EVA. În viitor Mercedes plănuiește să lanseze și un model numit EQE, dar și un SUV numit EQS, ambele construite pe EVA. De asemenea, vă reamintesc că grupul Mercedes-Benz își propune să dezvolte autoturisme cu o amprentă neutră de carbon în următorii 20 de ani. Începând cu 2030 compania crede că mai mult de jumătate din autoturismele comercializate vor fi electrice. Astfel, Mercedes va dezvolta în viitor atât mașini complet electrice, ât și hibride.