Tesla a anunțat noile opțiuni Model S pe 2021; Model S Plaid+ ajunge la o autonomie de până la 840 kilometri și viteze de peste 300 km/h

0
2483
Model S
Tesla a anunțat noile opțiuni Model S pe 2021; Model S Plaid+ ajunge la o autonomie de până la 840 kilometri și viteze de peste 300 km/h

Lansat pentru prima dată în 2012, sedanul electric Tesla Model S a primit un design complet nou după 9 ani. Noua versiune aduce schimbări la exterior, un interior mai minimalist și opțiuni care permit o autonomie de până la 840 de kilometri. Totodată, noile modele S Plaid pot ajunge de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 2 secunde. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Model S (2021) beneficiază de câteva modificări minore la exterior. Cea mai mare schimbare vizuală se află însă la interior. Ecranul tactil central este de această dată similar cu cel de pe Model 3 sau Model Y, cu margini mult mai înguste. Totodată, volanul are acum formă de U, foarte asemănător cu următoarea generație Roadster.

Șoferul are acum un al doilea ecran care afișează informații despre vehicul, chiar în spatele volanului. Totodată, pasagerii din spate beneficiază și ei de un ecran pentru consum media și jocuri prin Tesla Arcade. Puterea de procesare în acest caz este până la 10 teraflops, adică fix cât un PlayStation 5. Nu știm încă ce fel de GPU folosește sau alte date esențiale.

Tesla a anunțat trei noi versiuni pentru Model S:
  • Standard Model S – “Costă 79.990 de dolari și aduce o autonomie de 663 de kilometri;
  • Model S Plaid – Poate ajunge de la 0 la 100 km/h în sub 2 secunde și costă 119.000 de dolari;
  • Model S Plaid+ – Cu o autonomie de până la 840 km, prețul său începe de la 139.000 de dolari;

Modelele S Plaid și S Plaid+ ating o viteză de peste 300 km/h, în timp ce modelul standard ajunge “doar” la 250 km/h. După cum am spus, modelele S Plaid ajung de la 0 la 100 km/h într-un timp de sub 2 secunde. Tesla spune că este “cea mai rapidă accelerație implementată vreodată pe o mașină“.

Modelul S Plaid+ este practic “următoarea minune” tehnologică de la Tesla de care se discută de mult timp. A fost confirmată pentru prima dată de Elon Musk cu ocazia conferinței “Battery Day” de anul trecut. Cu toate acestea, Musk nu menționa pe atunci nimic despre design, ci doar despre performanță. Astfel, nu ne-am fi așteptat la un nou aspect interior. De această dată însă, va trebui să așteptăm pentru a afla toate detaliile despre noile variante Model S. Noile variante Tesla Model S vor fi disponibile oficial peste câteva luni.