Robotul umanoid Sophia va fi produs în masă, ajungând să fie comercializat curând

0
1345

Robotul umanoid Sophia a fost până acum purtat la toate televiziunile şi show-urile tech, pentru a demonstra funcţiile sale utile. Se pare că 2021 e anul cel mare al intrării în producţia de masă, iar robotul va începe să fie livrat din fabrici în acest an.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Povestea sa pornea în 2016, atunci când firma de robotică Hanson Robotics din Hong Kong dezvăluia robotul umanoid. Ulterior avea să se viralizeze prin diferite reportaje. Acum aflăm că firma respectivă are de gând să lanseze 4 modele, inclusiv Sophia. Ele vor începe să iasă din fabrica în prima jumtate a anului curent. Vestea vine fix când cercetătorii au prezis că pandemia va crea noi locuri de muncă şi oportunităţi în industria robotică.

Hanson Robotics va produce roboţi care vor semăna cât mai mult cu oamenii. Ei vor fi utili atât pentru sarcini industriale sau medicale, cât şi pentru alinarea singurătăţii persoanelor izolate social. Mii de unităţi vor fi gata în acest an, în variante mici sau mari. Hanson vrea să lanseze şi un robot medical cunoscut drept Grace. Revenind puţin la Sophia, ea a fost modelată după regina egipteană Nefertiti combinată cu actriţa Audrey Hepburn şi puţin cu soţia lui David Hanson, de la Hanson Robotics. Sophia poate imita gesturi umane, expresii faciale, poate răspunde spontan la mii de întrebări şi purta conversaţii simple.

Ochii săi integrează camere şi alături de algoritmi computerizaţi îi permit să “vadă lucruri”. Google oferă softul de recunoaştere a vorbirii de la bord.

Hanson e singură în aceste proiecte, pentru japonezii de la SoftBank Robotics au creat robotul Pepper, care poate fi utilizat pentru a descoperi oamenii care nu poartă măşti. În China compania de robotică CloudMinds a creat un spital de campanie în care grosul personalului era format din roboţi.