Robotul Sophia a ajuns în România şi Andreea Esca i-a luat interviu

1
6247

Celebrul robot Sophia, care a primit cetăţenie într-o ţară arabă şi card de la Unicredit a ajuns pentru prima oară în România şi a fost chiar intervievat de către Andreea Esca. Robotul are cetăţenie în Arabia Saudită şi este considerat unul dintre cei mai avansaţi exponenţi ai AI-ului.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Sophia are deja milioane de fani şi săptămânal este invitată la un talk show din SUA. Marele său atuu este expresivitatea, pentru că această creaţie inedită e capabilă să exprime şi să imite 50 de expresii faciale. Are o piele fină, muşchi faciali complecşi şi poate chiar să exprime preferinţe, sentimente şi să dea răspunsuri diplomate. Nu atât de diplomate încât să nu îi zică Andreei Esca faptul că roboţii ca ea i-ar putea lua locul în anii următori.

Nu a fost nici un interviu cu acest robot care să nu fi inclus cel puţin o glumă, sau măcar o aluzie la exterminarea oamenilor de către AI. Sophia a fost faţă în faţă cu Cristiano Ronaldo şi chiar a fost la o întâlnire romantică cu Will Smith. În cadrul Ştirilor ProTV a detaliat avantajele roboţilor faţă de oameni şi ce are în plus faţă de prezentatoarea de la ştiri, dar şi în minus.

Discuţia a fost fascinantă când s-a ajuns la conceptul de intuiţie sau amintiri. La final am aflat cum e Cristiano Ronaldo în persoană şi dacă Sophia doarme. Vă invit să vizionaţi întregul interviu aici şi să vedeţi şi momentul când Sophia a spus un banc. Robotul a programat să aibă un simţ al umorului foarte dezvoltat, iar prezenţa sa în România nu a fost doar pentru ştirile ProTV.

Această creaţie inedită a ţinut un discurs în faţa a 3000 de români la Sala Palatului, în Capitală, în cadrul unui eveniment special (BRAND Minds 2018). Pe lângă faptul că a primit un card de la Unicredit, robotul a fost şi machiat cu cosmetice Avon în ţara noastră, în premieră.