Gigabyte a lansat o placă specială pentru minat criptomonede: NVIDIA CMP 30HX

0
1450

În încercarea de a mai scădea presiunea asupra plăcilor grafice existente, vânate de cripto mineri, Gigabyte a lansat o placă specială pentru minerit criptomonede. E vorba despre NVIDIA CMP 30HX, produsă de Gigabyte şi care vine cu o garanţie de doar 3 luni.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

La bază CMP 30HX este o placă grafică midrange, bazată pe procesorul NVIDIA TU116. E foarte ciudată chestiunea cu garanţia de 3 luni, mai ales că o placă grafică clasică are cam 3 ani garanţie. Trebuie luat în calcul faptul că placa va fi supusă la stres continuu, uzura apare mai rapid. Posibil ca legislaţia locală să schimbe această garanţie şi să forţeze Gigabyte să se alinieze la reglementări. Gigabyte a integrat şi câteva tehnologii care ajută cu longevittatea. Această placă grafică vine cu heatpipe composite, dar şi un sistem de răcire Windforce 2X cu două palete de 90 mm cu rotire alternativă.

Performanţa acestei plăci este comparabilă cu acea a unei plăci ca GTX 1660 Super, care a debutat în octombrie 2019. Ambele ating 14 Gbps, au 6 GB memorie GDDR6 şi un hash rate Ethereum de 26 MH/s. CMP 30HX se remarcă prin fapul că nu are ieşiri pentru display, ceea ce are sens, fiind placă de minat cripto. Alte funcţii includ frecvenţa de 1785 MHz per nucleu şi memory BUS de 192 bit. Problema e că placa nu are un hash rate prea impresionant, faţă de multe plăci midrange de pe piaţă.

Încă nu avem şi un preţ pentru acest produs, asta e problema.