Sony oferă prima mare actualizare pentru PlayStation 5; Iată ce aduce

0
886

Sony a început să ofere în aceste zile prima mare actualizare pentru consola PlayStation 5. Este primul mare update software al consolei, care aduce câteva funcţii importante, inclusiv legate de partajarea gameplayului, dar şi de suportul pentru stocare USB externă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Prin noua funcţie, gamerii vor putea să îşi transfere jocurile de pe PS5 pe un dispozitiv de stocare conectat via USB. Trebuie spus totuşi că nu se vor putea juca de pe acel HDD extern, ci doar să stocheze jocuri acolo. Titlurile de PS5 rulează doar de pe SSD-ul consolei. Această funcţie există şi pe PS4, doar că acolo aveai voie să rulezi jocul din stocarea externă. Şi PS5 îţi permitea să faci asta doar cu jocurile de PS4.

O altă funcţie nouă este Share Play între generaţii PS4 şi PS5. Un posesor de consolă PS5 poate invita prietenii care au PS4 să li se alăture într-un joc. Practic un gamer cu PS4 poate juca jocuri de PS5 via cloud. Îi poţi invita la co-op sau să preia controlul complet asupra jocului. Sau poţi doar partaja ecranul, încât să vadă gameplay. Pentru a te juca astfel ai nevoie de PlayStation Plus, dar pentru vizionare nu ai nevoie de acel abonament. Vei vedea în dreptul fiecărui joc care este “joinable” şi care nu.

Sunt şi modificări la nivel de Game Base, care fac trecerea mai uşoară între friends şi parties, dar şi o opţiune de a dezactiva rapid chat-ul din jocuri sau de a ajusta volumul chatului altor gameri. Poţi pre-descărca actualizări pentru jocuri, iar printre noutăţi se numără şi Screen Zoom şi noi statistici Trophy Stats.