Sony va permite extinderea spațiului de stocare pentru PlayStation 5 începând din vară

0
1833
Sony va permite extinderea spațiului de stocare pentru PlayStation 5 începând din vară

Noua consolă PlayStation 5 a fost lansată în toamna anului trecut. Deficitul de procesoare AMD a afectat grav producția noilor dispozitive. Astfel, puțini oameni au reușit să pună mâna pe una dintre console până cum. Se estimează că problema disponibilității se va rezolva undeva în vară. Astăzi aflăm că tot în a doua parte a anului, Sony va oferi un update de firmware prin care va permite extinderea cantității de stocare pentru cele două variante ale consolei. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

PlayStation 5 în varianta cu disc dispune de un SSD de 825 GB, în timp ce PS5 în varianta fără disc doar 667 GB. S-a stabilit astfel că este mult prea puțină memorie pentru a instala câteva jocuri next-gen. De exemplu, doar noul Call Of Duty împreună cu Cyberpunk 2077 ocupă în jur de 250GB.

Astfel, Sony va lansa un nou update în această vară care va rezolva bottleneck-ul apărut în urma instalării unui SSD suplimentar. De asemenea, update-ul va mări și puterea ventilatoarelor, pentru a permite sistemului să se răcească mai eficient. Pentru cine nu știe, Sony a adăugat un slot suplimentar pentru extinderea capacității de stocare. Utilizatorii trebuie doar să înlăture capacul și să instaleze un SSD PCIe 4.0 M.2 pentru a adăuga stocare. Totuși, Sony nu a anunțat încă care sunt unitățile de stocare suportate, așa că va trebui să așteptăm.

Vă reamintesc că mai există și posibilitatea de a adăuga un SSD extern via USB 3.0. Totuși, acesta va permite doar stocarea jocurilor de PS4, acestea neavând nevoie de o viteză foarte mare de scriere/citire pentru a rula. Merită menționat faptul că un reprezentant Sony a declarat că nu se știe încă când update-ul va fi pregătit. Compania estimează totuși că în vară va fi livrat pe noile console.