ViewSonic prezintă un nou video-proiector portabil cu LED, dar şi cu tehnologie ToF: M2e

0
903

Până acum ne-am obişnuit să vedem senzorii ToF pe telefoanele mobile, folosiţi pentru a realiza o captură mai precisă a obiectelor în spaţiu şi a focaliza mai bine. Acum această tehnologie apare şi pe proiectoare, precum noul model de la ViewSonic, M2e. Avem toate detaliile în cele ce urmează.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Senzorii ToF reprezintă un soi de tehnologie LIDAR (light detection and ranging), doar că fără scanare. Prin intermediul acestei tehnologii se pot măsura distanţele prin cronometrarea timpului de care au nevoie fotonii pentru a se deplasa între emiţător şi suprafaţa ţintă. Astfel distanţa este măsurată cu cea mai bună precizie, indiferent de caracteristicile suprafeţei. ViewSonic a integrat acest concept pe proiectorul portabil cu LED M2e. Este un video proiector portabil Instant Smart 1080p.

El utilizează tehnologia ToF pentru a putea focaliza foarte rapid şi adoptă un design ultra-portabil, cu o greutate redusă. Poate focaliza automat în numai o secundă, ceea ce înseamnă o viteză de 3-5 ori mai mare decât cea obţinută prin metodele de până acum. Astfel precizia optică este ireproşabilă. Avem parte şi de o instalare foarte uşoară şi de portabilitate crescută. Raza de detecţie este de până la 3 metri, cu un câmp vizual complet. În mod tradiţional, atunci când un videproiector este mutat, el va necesita o refocalizare, care se face prin apăsare de buton ce declanşează focalizarea automată sau prin apăsarea manuală a inelului de focalizare.

Prin senzorul G integrat, M2e detectează automat schimbările de poziţie şi se ocupă singur de focalizarea automată via ToF. Acest proiector aduce şi corecţie trapezoidală automată, suport ce permite ajustarea progresivă a poziţiei, dar şi conectivitate WiFi, Bluetooth şi port USB-C. Acoperă 125% din spectrl Rec 709, pe ecrane de 80 inch, de la o distanţă de numai 2.1 metri.

În plus, beneficiază şi de două difuzoare Harman Kardon, pentru posibilităţi de divertisment sporite.