Legrand lansează noi întrerupătoare Celia, unele wireless şi fără baterii

0
642

Legrand, o companie specializată în infrastructuri electrice şi digitale a lansat în această săptămână o nouă generaţie de întrerupătoare wireless, fără baterii. Aceste produse au fost dezvoltate alături de CEA, un jucător important în zona de R&D şi inovaţie. Produsele sunt unele interconectate “with Netatmo”, operând în tandem cu alte dispozitive smart home.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Inovaţia va spori sustenabilitatea la nivelul caselor conectate, reducând impactul asupra mediului şi a operaţiunilor de întreţinere, datorită utilizării de baterii. Discutăm aici despre întrerupătoare wireless, adică unele care nu necesită cablarea la reţeaua electrică a clădirii.

Ele au multiple avantaje:

  • facilitarea modernizării instalaţiei electrice
  • posibilitatea de a fi integrate liber, oriunde în cameră, fără renovare
  • un mecanism integrat de captare a energiei permite funcţionarea fără baterii
  • sunt compacte şi discrete

Există 3 brevete pentru acest produs, iar lipsa bateriilor şi noua tehnologie wireless permit instalarea uşoară a acestor aparate. E vorba despre întrerupătoare care acţionează iluminatul şi storurile, iar ele se pot controla prin protocolul internaţional de comunicaţii prin unde radio ZigBee.

“Legrand este liderul global în domeniul întrerupătoarelor și prizelor electrice. Această tehnologie nouă reflectă intenția Grupului Legrand de a le oferi consumatorilor inovații din ce în ce mai inteligente. De asemenea, reprezintă un răspuns provocărilor în ceea ce privește mediul înconjurător cu care ne confruntăm zilnic. Nu în ultimul rând, inovația rezultă dintr-un parteneriat extrem de productiv cu CEA, care a contribuit cu propriul know-how, în special în ceea ce privește cercetarea fundamentală.”, a declarat Antoine Burel, CEO Adjunct responabil cu Operațiunile Legrand.

“Suntem mândri că am putut fi alături de Legrand în acest proiect ambițios. Tehnologia inovatoare este rodul unei cooperări de mai mulți ani între cercetătorii CEA și echipele Legrand. De asemenea, acest parteneriat reflectă perfect scopul CEA, acela de a contribui la dezvoltarea inovațiilor industriale prin cercetări ample de ultimă generație în beneficiul tuturor.”, a declarat Stéphane Siebert, Director al Departamentului de Cercetare Tehnologică al CEA.

Mai multe detalii aveţi aici.