Sony prezintă controllerele pentru viitoarea cască VR a lui PlayStation 5

0
1021

Sony a prezentat noi controllere pentru o cască VR viitoare, destinată consolei PlayStation 5. Deocamdată avem doar un teaser şi randări cu acest accesoriu, care arată futurist, ca o maşinărie folosită de Tom Cruise în “Minority Report”. Din păcate nu avem imagini cu headsetul Sony încă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Aceste controllere noi au o formă circulară, ca un glob de Crăciun incomplet şi cu orificii generoase, plus un mâner. Are şi butoane de acţiune, dar şi thumbstick-uri. Sony a făcut multiple teste, ajungând la concluzia că acesta este cel mai ergonomic format. Cu siguranţă e diferit de “baghetele” de la generaţiile trecute. O bună parte din tehnologie a fost luată de la controllerul DualSense, dar apar şi noutăţi. Sony afirmă că aceste accesorii au o poziţie naturală pe mână şi sunt uşor de ţinut ore bune şi de oamenii cu mâini mici, dar şi mari.

Există şi un inel special de tracking în zona de jos a fiecărui controller. Sony a optimizat feedback-ul haptic special pentru acest format. Trăgaciurile adaptive vor ajuta la imersie şi avem aici trigger-uri L2 şi R2 preluate de la controllerul clasic de PlayStation. Ele sunt adaptive şi au un mic motoraş care le permite să ofere o tensiune în joc, încât fiecare armă să se simtă diferit. Mai primim şi un stick analogic, buton triunghi şi pătrat pe controllerul stânga, alături de un buton L1, L2 şi Create.

Pe cel drept avem stick analogic, buton X şi cerc, dar şi R1 şi R2, plus buton Opţiuni. Cu L1 şi R1 poţi apuca obiecte în jocuri. Dispozitivul va sosi pe piaţa în 2022 cel devreme.