Photokina este cel mai mare târg al produselor foto şi de optică din toată lumea, un echivalent foto pentru MWC şi IFA dacă vreţi. Acest târg, ediţia 2018 se desfăşoară în această săptămână la Koln, în Germania. Are loc între 26 şi 29 septembrie, iar Panasonic pare să fi fost cea mai prolifică companie de acolo, anunţând câteva noutăţi importante. Ies în evidenţă aparatele foto Panasonic full frame mirrorless S1 şi S1R.

Panasonic S1 şi S1R

Publicitate

Panasonic a intrat în sfârşit pe piaţa de aparate foto full frame mirrorless, prin modelele Lumix S1 şi Lumix S1R. Acestea vor fi lansate global anul viitor şi ar urma să fie detaliate la CES 2019. După ce Nikon şi Canon au intrat pe această piaţă, era de aşteptat ca şi Panasonic să reacţioneze. Cele două modele noi au abilitatea de a filma video 4K la 60 FPS, o premieră în zona full frame mirrorless.

Panasonic Lumix S1 vine cu un senzor de 24 de megapixeli, iar S1R face trecerea la 47 de megapixeli. Panasonic afirmă că acestea sunt primele camere de gen cu stabilizare duală a imaginii, o combinaţie între stabilizarea on body şi cea din obiectiv. Nu avem din păcate toate specificaţiile, dar ştim câteva detalii: avem două sloturi pentru carduri de memorie, ecrane LCD rabatabile şi suport pentru obiective Leica L mount.

Peste 10 obiective vor fi gata până în 2020 pentru noua serie S de produse, inclusiv un obiectiv de 50 mm F/1.4 cu focalizare fixă şi unul telephoto între 70 şi 200 mm.

Obiective L Mount

Cele 3 obiective vor fi disponibile pentru seria Panasonic Lumix S, începând cu un model de 50 mm F/1.4, unul de 24-105 mm şi unul de 70 – 200 mm. Aceste accesorii sunt realizate printr-o colaborare dintre Panasonic, Leica şi Sigma. Rezultatul se numeşte L-Mount Alliance.

Primul obiectiv superangular din lume cu F1.7 pe toată distanţa focală, pentru sistemul Micro Four Thirds

Panasonic a anunţat şi primul obiectiv superangular din lume cu F/1.7 pe toată distanţa focală şi menit pentru sistemul micro four thirds. LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25 mm/F1.7 are avantajul unui unghi larg de vizuzalizare, într-un corp compact. Susţine înregistrarea video de calitate, pe lângă cea foto şi are un inel de diafragmă special pentru a asigura un control fin şi fluent.

LUMIX PRO

A mai debutat şi LUMIX Pro, un hub pentru profesionişti LUMIX, care va evolua odată cu necesităţile profesioniştilor. Se înfiinţează un centru de asistenţă şi pentru furnizarea unor servicii extinse pentru creativi. Programul a fost gândit pentru a garanta acestora asistenţă, reparaţii şi suport.

Alte anunţuri

Panasonic anunţat colaborarea cu Getty Images pentru a realiza o serie de proiecte fotojurnalistice. Programul se numeşte “Getty Images x Lumix” şi se desfăşoară până în martie 2019. Oferă unor fotojurnalişti multipremiaţi şi reprezentanţi ai Getty Images posibilitatea de a explora un proiect la alegere, folosind o cameră uşoară şi rezistentă. Panasonic a mai anunţat şi actualizări de firmware pentru modelele Lumix DC-GH5, DC-GH5S, DC-G9, DC-GX9.