Facebook Oculus Quest este un nou headset VR ce nu are nevoie de PC; Costă 399 dolari și se livrează din 2019

0
810
Oculus Quest

Astăzi în cadrul unui eveniment special de presă Facebook a anunțat lansarea lui Oculus Quest, un nou headset VR de tip standalone – ceea ce înseamnă că nu are nevoie de un PC pentru a rula precum se întâmplă cu Oculus Rift sau HTC Vive de exemplu. Aflați din rândurile de mai jos totul despre acest produs și vedeți și clipul oficial de prezentare.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ei bine, un prim detaliu pe care trebuie să îl știți este că acest headset nu are trebuie conectat la un PC pentru a putea rula, având la interior tot hardware-ul și senzorii necesari pentru a ne transpune în universul VR. Se bazează pe un procesor Snapdragon 835 și din informațiile aflate, știm că versiunea de bază oferă 64 GB de stocare flash.

Vine alături de controllere touch la pachet și nu avem nevoie de cabluri sau senzori extra pentru a ne putea bucura de universul virtual. La debut vor fi disponibile peste 50 jocuri VR, colecția urmând a crește serios pe parcurs. Se oferă și tehnologia Oculus Insight, sistem care folosește 4 senzori ultra wide și algoritmi specaili pentru monitorizarea poziției în timp real a jucătorului.

Această tehnologie oferă o imersivitate completă, dar și abilitatea de a merge mai presus de dimensiunea camerei. Headset-ul oferă o rezoluție de 1600 x 1440 pixeli pentru fiecare ochi și se aduce ajustare a lentilelor pentru maximizarea confortului vizual. Există și o îmbunătățire a căștilor audio care aduc un extra boost la nivel de bass.

Prețul lui Oculus Quest în varianta de 64 GB este de 399 dolari și livrările încep din primăvara lui 2019.