Pentax 645D, un nou DSLR in format mediu

2
808

Pentax a lansat recent o noua camera DSLR in format mediu, pe numele sau Pentax 645D. Modelul vine cu un senzor CCD Kodak de 40 megapixeli si este fabricat dintr-un aliaj usor si rezistent din magneziu si otel, in vreme ce majoritatea corpului aparatului este fabricat din aluminiu.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Camera foloseste 2 ecrane LCD, unul in partea superioara a aparatului si cel de-al doilea in partea din spate, ambele protejate de sticla ranforsata. Acest tip de carcasa face camera mai compacta si mobila, dar si rezistenta la praf, umezeala si o temperatura de pana la -10 grade Celsius. Pentax 645D foloseste 2 sloturi pentru carduri SD si SDHC, plus un mecanism Pentax Dust Removal II, care inlatura praful pentru a mentine puritatea imaginilor capturate de senzor.

Aparatul vine si cu o catare cu prisma de sticla in forma de trapez, iar in spatele noului model se afla si un ecran LCD de 3 inchi cu o rezolutie de 921.000 de pixeli. Noul Pentax este alimentat de o baterie Li-Ion si incorporeaza si o iesire HDMI, iar pretul sau porneste de la 1100 de dolari, in varianta de baza, care va sosi pe piata in mai.

[via mobile review]