Panasonic prezintă fizic primul său senzor organic 8K

0
1307

Panasonic este unul dintre numele mari din zona tech şi se remarcă şi la capitolul optică, prin lansarea primului său senzor organic 8K. De fapt el era anunţat la început de an, dar acum a fost prezentat fizic, în cadrul evenimentului Inter Bee 2018. Ce înseamnă acest nou senzor aflaţi mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

E vorba despre un senzor de 8 megapixeli aici, unul de 36 megapixeli şi cu captură la 60 FPS. Mulţumită acestei componente sensibilitatea la lumină creşte, iar dynamic range-ul este împins la un nou nivel, în comparaţie cu senzorii CMOS. Panasonic cerceta şi dezvolta sistemul încă din 2013, iar acum aflăm că produsul va sosi pe piaţă cândva în toamna lui 2019 în varianta finală.

Camera se va numi AK-SHB 810, iar cuvântul “organic” vine de la faptul că senzorul foloseşte o peliculă organică subţire pentru a transforma fotonii în electroni. Printre avantaje se numără integrarea unui “global shutter”, care este superior unui rolling shutter folosit de DSLR-uri CMOS. Senzorul are o sensibilitate la lumină mai ridicată de până la 100 de ori şi ar fi fantastic pentru captură low light.

Ca să nu mai vorbim de dynamic range-ul crescut şi captura de scene de înalt contrast fără probleme. Global shutter-ul este vital pentru a face fotografii unor secvenţe în mişcare foarte rapidă, cu zero distorsionări. Încă nu e clar cât de mare e senzorul, ceea ce e vital pentru integrarea sa pe diferite body-uri, poate chiar pe camere compacte şi telefoane.