Panasonic lansează noile sale aparate foto Lumix S1, S1R, full frame-uri mirrorless

0
1316

Panasonic a lansat în această săptămână noi modele de aparate foto full frame mirrorless, care vor concura cu uşurinţă cu cele mai noi modele Sony şi Nikon mirrorless. Ce e drept aceste modele fuseseră prezentate sumar încă din 2018, dar acum avem detaliile complete.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Unul dintre noile modele este un mamut al rezoluţiilor ridicate, pentru profesionişti, iar celălalt este ideal pentru captura video. Panasonic Lumix S1R vine cu o rezoluţie de 47.3 megapixeli, iar S1 are un senzor de 24.2 megapixeli şi promite captură video de excepţie. S1 va costa în jur de 2499 de dolari doar pentru body, respectiv 3399 dolari pentru versiunea cu obiectiv de 24 – 105 mm.

S1R costă 3699 dolari în varianta body. Ambele modele folosesc L-Mount, un sistem deţinut de Leica, împreună cu Panasonic şi Sigma, ca membri ai unei alianţe. Ambele noi aparate foto cântăresc în jur de 1 kilogram, cu tot cu baterie şi cu cardul XQD la interior. Panasonic a integrat aici şi o cătare electronică OLED cu 5.76 milioane de puncte, care poate face trecerea între refresh rate de 60 FPS şi 120 FPS.

Joystickurile din spate au fost upgradate încât să ofere suport pentru navigare în 8 direcţii. Butoanele din spate sunt iluminate şi avem două sloturi pentru carduri de stocare: UHS-II SD şi XQD. Puteţi alege să blocaţi ecranul tactil, padul direcţional, joystick-ul şi toate butoanele, dacă doriţi. Panasonic Lumix S1R e gândit pentru fotografii profesionişti, cei care fac capturi landscape şi alte tipuri de fotografii unde contează mult detaliile.

Seria S de la Panasonic are un ISO de la 100 la 25.600. Puteţi ajunge la cadre uriaşe de 187 MP RAW, cu rezoluţii de 16.736 x 11168 pixeli. S1R filmează în 4K la 60 FPS, dar face captură cu crop şi foloseşte pixel binning pentru a nu pune presiune prea mare pe procesor. Stabilizarea in body pe aceste device-uri este utilă pentru reducerea tremuratului 6 stop.

Avem şi captură în rafală la 6 FPS cu autofocalizare continuă şi la 9 FPS cu focalizare singulară. Ecranul tactil este unul rabatabil şi are diagonală de 3.2 inch. Ambele produse încep să fie vândute în Europa în martie.