Panasonic tocmai a inventat un accesoriu smart care ne-ar putea scăpa de dus costumele la curăţat. E vorba despre un umeraş inteligent care împrospătează mirosurile hainelor doar dacă le puneţi pe respectivul accesoriu.

Publicitate

Produsul va fi comercializat din septembrie şi este un umeraş inteligent care foloseşte particule nanometrice încărcate electric. Acestea penetrează materialul textil şi elimină toate mirosurile neplăcute. Panasonic a inventat o tehnologie proprietară numită NanoE, care va crea particule electrostatice prin aplicarea de voltaj crescut umezelii din aer.

Eficienţa e mai ridicată decât la curăţarea cu aburi, se pare. Particulele pătrund din 8 zone diferite ale umeraşului şi se împrăştie uniform pe haine. Panasonic a pus la treabă invenţia sa pe haine care miroseau a transpiraţie, a fum de ţigară şi chiar a carne la grătar. Particulele au şi rolul de a elimina alergenii, o funcţie bonus oferită aici. E vorba despre polen, acarieni şi alte mini particule care ne fac să strănutăm şi să lăcrimăm.

Şi nici măcar nu am terminat lista cu avantaje. Panasonic se laudă că umeraşul său poate descuraja creşterea de bacterii, mucegai şi chiar elimina viruşii, precum cel al gripei. Tehnologia NanoE a fost testată de ani buni, fiind inclusă pe umidificatoare, uscătoare de păr şi aparate faciale cu aburi. Preţul umeraşului va fi de 180 de dolari şi sincer mi se pare că merită.