Culoarea anului 2020 a fost anunţată oficial de către Pantone

0
2306

La fiecare final de an aflăm trendurile anului ce urmează să înceapă, iar acum Pantone a anunţat culoarea anului 2020. E vorba despre “Albastru Clasic”, mai bine zis “PANTONE 19-4052 Classic Blue”. Această nuanţă ar inspira calm, încredere şi conexiune.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Este comparată cu cerul la apus şi culoarea ar stimula gândurile profunde şi liniştea, dar şi stabilitatea. Este un “albastru reflectiv”, meditativ, Organizaţia Pantone a remarcat o tendinţă în ultima vreme de a migra de la culorile agresive spre cele care inspiră linişte şi încredere, dar şi sinceritate. De 20 ani Pantone are rubrica “Color of the Year”, care e mai importantă decât credeţi, pentru că setează trenduri. Cele mai noi telefoane, laptopuri, tablete, dar şi haine se inspiră din această culoare.

Nu uităm de clădiri, design industrial, auto şi industria ambalajelor. Pantone analizează şi trendurile din divertisment şi cinematografie, colecţiile din fotografiile de călătorii şi artişti care vor fi pe val în anul ce urmează. Se uită la stiluri de viaţă, la influenceri la destinaţii de călătorie, la jucăriile cumpărate de părinţi celor mici şi la condiţiile socio economice. Culoarea anului 2019 a fost “Living Coral”, iar ca idee cele mai memorabile telefoane Coral au fost cele din seria Samsung Galaxy A 2019.

În 2018 a fost Ultra Violet, iar în 2017 “Greenery”, care a ajuns pe un Huawei P10 parcă. Văzând noul Albastru Clasic pe haine, mi se pare că este un albastru închis, nocturn, care pare chiar metalizat pe o suprafaţă lucioasă.