Olympus prezintă noul său aparat foto mirrorless OM-D E-M1X

0
1324

Olympus a revenit pe piaţa camerelor foto de top, cu noul aparat mirrorless OM-D E-M1X. Dă senzaţia unui OM-D E-M1 Mark II şi vine cu acelaşi senzor de 20.4 MP şi viteze de captură de 18 FPS.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Marele său plus faţă de predecesor este stabilizarea de imagine în body. Pentru asta foloseşte un senzor giroscopic pe 5 axe, care vă scapă de blur-ul fotografiilor şi filmărilor. Corpul este protejat contra intemperiilor şi are o aderenţă sporită. Rezistă la praf, stropiri, îngheţ până la minus 10 grade Celsius şi asta chiar şi cu cabluri şi accesorii ataşate.

Sistemul de stabilizare oferă până la 7.5 paşi shutter speed de compensare a mişcării. Există şi un sistem electronic de stabilizare. Acesta nu e cu siguranţă un aparat compact, ba chiar e destul de masiv, dar zona de apucare creşte şi ea. Camera rămâne identică fie că o apuci pe orizontală sau verticală, având mânere dispuse pe toate laturile. Cele două baterii ale sale permit realizarea de 870 de poze şi 170 de minute de filmări, întrecând majoritatea modelelor mirrorless.

Vine cu 121 de puncte de autofocalizare, filmare 4K la 30 FPS şi un mod Log Shooting de captură pentru dynamic range sporit. Pentru a ilustra abilităţile camerei, Olympus a prezentat şi obiectivul M.Zuiko 150-400mm F4.5 TC1.25x IS Pro. Are teleconvertor 1.25 şi raza focală de la 300 la 1000 mm.

Aparatul soseşte spre finalul lunii februarie, de la preţul de 3000 de dolari, doar pentru body.