Boeing duce taxiul zburător la nivelul următor, prezintă un nou demo video

0
1170

Dacă în Dubai o să fie deja un lucru comun să zbori cu Uberul prin 2022, ei bine Europa mai are ceva de aşteptat până atunci. Marea întrebare e cine se va ocupa de hardware şi de aparatele de zbor. Google are un proiect, Tesla are un proiect, dar Boeing are deja un demo gata de a fi privit mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Viitorul va arăta astfel: taxiuri zburătoare vă vor aştepta la heliport pe acoperişul clădirilor şi vă vor duce în siguranţă la destinaţie. Vehiculele duc cu gândul mai mult la drone decât la elicoptere. Boeing se laudă cu faptul că tocmai a încheiat zborul de test al taxiurilor autonome proprii. Aveţi un clip mai jos.

Aparatul de zbor aduce cu un hidroavion şi se ridică vertical de la sol, având abilitatea şi de a ateriza în acest mod. Pare destul de stabil, dar limitat ca spaţiu pentru pasageri şi bagaje. Marea realizarea Boeing e că în doar un an a ajuns de la o schiţă concept la prototipul care se ridică de la sol. Din păcate nu ştim încă şi care sunt datele de zbor: viteza maximă, greutatea, sursa de propulsie şi altele de gen.

Ce ştim totuşi e că bateria de la bord oferă o autonomie de 80 de kilometri. Boeing colaborează cu Uber, dorind să prindă contractul cu aceştia, pentru a furniza servicii Uber Air în următorii ani. Marea problemă pe care o are gigantul de ride sharing este cu obţinerea aprobărilor de la FAA (Federal Aviation Administration) în SUA.