Elon Musk ar putea rezolva şi tunelurile de la CERN, pentru viitorul accelerator de particule

0
1302

Dacă e vreun domeniu în care Elon Musk nu activase încă, ei bine ar cam fi acceleratorul de particule de la CERN. Dacă Musk nu vrea CERN, ei bine elveţienii îl vor pe el, aceştia abordându-l pentru realizarea unor tuneluri pentru experimentele aferente.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Fizicianul italian Fabiola Gianotti ar fi avut o discuţie serioasă cu Musk în vara trecută la Londra, în cadrul unei întruniri a capetelor luminate ale Academiei Ştiinţifice Regale. Gianotti este directorul organizaţiei CERN, care patronează activităţile legate de cel mai mare accelerator de particule de pe glob.

CERN a pregătit de ceva vreme planuri pentru dezvoltarea unui nou mecanism de coliziune pentru atomi. Va fi un mecanism gigantic şi evident subteran, fiind nevoie de tuneluri uriaşe pentru asta, iar Musk şi a sa Boring Company sunt ideale pentru aşa un proiect. Acceleratorul actual de particule se află la graniţa dintre Franţa şi Elveţia şi i-a ajutat pe oamenii de ştiinţă să descopere aşa numita “Particulă a lui Dumnezeu” în 2012.

Acum Gianotti vrea ca The Boring Company să participe la construcţia tunelurilor sub spaţiul necesar pentru noul accelerator. Elon a confirmat propunerea şi a afirmat că soluţiile sale ar putea economisi câteva miliarde de euro. Large Hadron Collider are nevoie de o buclă de magneţi superconductori care trag cu fluxuri de protoni unul spre celălalt la viteze uriaşe.

Ca atare sunt generate particule care nu apar decât la interiorul stelelor. Noul accelerator va fi de 4 ori mai mare şi de până la 10 ori mai puternic decât cel actual. Va fi construit un accelerator circular cu diametru de 100 de kilometri, care ar costa 10 miliarde de dolari. Problema e că ultimul proiect nu a generat destule venituri încât să merite investiţia…